שאלה
האם אבקת חלבון שמכילה רק חלבון מי גבינה (whey) בסדר לפסח?
תשובה
קנה אבקה שיש עליה הכשר לפסח.
מקורות
השולחן ערוך פוסק שחמץ שנתערב במאכל בפסח אוסר את כל התערובת, “בין במינו בין שלא במינו, במשהו”. הוא אינו בטל אפילו באחד משישים, כשאר מאכלות אסורות. אבקה מעובדת עלולה להכיל כמויות קטנות של חמץ מתוספים או מתהליך הייצור, שאינן ניכרות מן התווית. אפילו שריד כזה יאסור אותה. משום כך יש לקנות מוצר שיש עליו הכשר לפסח, ולא לסמוך על כך שנראה שהוא מי גבינה טהור.
- שולחן ערוך, אורח חיים סימן תמז סעיף א — בפסח חמץ אוסר תערובת אפילו בכמות הקטנה ביותר, שלא כשאר איסורים שבטלים בשישים
