האם צריך בדיקה? הכרובית נגועה ברובה, הן בישראל והן בארצות הברית. (הרב משה ויא)
דירוג הרב ויא
| ארצות הברית | ★★ | רוב פעמים נגוע – “מוחזק בנגיעות” |
| ישראל | ★★ | רוב פעמים נגוע – “מוחזק בנגיעות” |
הרב משה ויא, בדיקת המזון כהלכה, טבלת דרגות הנגיעות, עמ’ 937 (כרובית)
אילו חרקים
- הטבלה של OU Kosher מציינת אותם: תריפסים או חרקים כתומים קטנים, בתוך הענפים הלבנים הקטנים והדקים או ביניהם.
מקורות
- הרב משה ויא, בדיקת המזון כהלכה, טבלת דרגות הנגיעות, עמ’ 937 (דירוג).
- הרב משה ויא, בדיקת המזון כהלכה: דף סיכום “שטיפת פירות וירקות” (בהוצאת מכון עליה).
- OU Kosher: תריפסים או חרקים כתומים קטנים, בתוך הענפים הלבנים הקטנים והדקים או ביניהם. יש להפריד ולהסיר את התפרחות מהגבעול, לבדוק את החלק התחתון של כל תפרחת, ולשטוף היטב. כרובית קפואה: כמו טרייה. (טבלת בדיקת פירות וירקות)
- cRc: ניתן לרסק (ראו את מדיניות הריסוק שלהם). אחרת, יש להסיר את העלים הירוקים, לחתוך את הראש ל-8 חלקים, להניח בקערת מים עם תכשיר לשטיפת ירקות, לנער במשך 30 שניות, להוציא את הכרובית, ולבדוק את המים בשיטת בד התריפסים. קפואה: אם יש עליה הכשר, אין צורך בבדיקה נוספת; אם אין עליה הכשר, יש לבדוק אותה כמו כרובית טרייה. (מדריך בדיקת פירות וירקות)
ראו גם
הפניות: OU Kosher — טבלת בדיקת פירות וירקות (PDF) · cRc — מדריך בדיקת פירות וירקות · הרב משה ויא — “שטיפת פירות וירקות” (מכון עליה, עברית)
מקור: הרב משה ויא, בדיקת המזון כהלכה, עמ’ 937
